Handleidingen Weru-producten

Secur - Het intelligente alarmsysteem secur_1.png
In de Castello Secur ramen wordt onder de greep fabrieksmatig een electronische voorziening ingebouwd, die het raam automatisch bewaakt zonder dat de bewoner iets hoeft te programmeren of een PIN-code moet ingeven.Uw Secur-raam is dus direct vanaf het moment van inbouwen door het WERU-vakbedrijf actief. U hoeft er verder niets voor te doen!

Hoe werkt Secur?
De alarmeenheid controleert de positie van de raamgreep en de stand van het draaideel. Wordt bij een afgesloten raam met de greep naar onder getracht in te breken, dan zal het alarm direct worden geactiveerd. De zeer luide sirene (ca 85 dB) die in de unit is ingebouwd, zal dan minimaal 2 minuten afgaan. Wordt het raam binnnen deze tijd weer correct afgesloten dan zal het alarm hierna stoppen. Zoniet dan zal het alarm nog 8 minuten klinken.

Stroomvoorziening
De Alarmeenheid wordt door een batterij van de benodigde stroom voorzien. Hierdoor functioneert WERU Secur ook gewoon bij een stroomstoring. De levensduur van deze batterij is minimaal 3 jaar. Ongeveer 4 weken voordat de stroomvoorziening geheel ontladen is wordt de bewoner door middel van een optisch signaal gewaarschuwd.

Opening- en afsluitindicaties.
Twee lichtdiodes (LED's) geven aan of het raam afgesloten is en of het alarm actief is. U weet daarom altijd zeker, of uw raam veilig is vergrendeld.

Uw Secur module geeft een signaal dat de batterij leeg raakt? Hieronder vindt u de handleiding om een batterij te verwisselen.

Bij het demonteren en monteren van de Secur-module is het belangrijk dat de juiste volgorde en instellingen in acht worden genomen. Hieronder vindt u de handleiding.

Gratis Weru-brochure